Yurtdışından Gelen Telefon Kaydı Nasıl Yapılır 2017?

Kayıtsız telefon kaç ay kullanılır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki

KKTC den alınan telefonlar Türkiye’de çalışır mı?

Yurtdışından getirilen telefonlar 60 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 60 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar) Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 60 gün içerisinde yapılması gerekiyor.

Türkiyede pasaporta telefon işletme ne kadar?

Telefon kaydı yaptırmak isteyenler 2021 yılı için devletin belirlediği 2.006,20 TL’lik harcı vergi dairelerine, internet vergi dairesi sayfasına ya da anlaşmalı banka şubelerine (Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank, Şekerbank, Garanti Bankası, TC Ziraat Bankası, İş Bankası) yatırabiliyor.

You might be interested:  Kredi Kartı Ile Telefon Nasıl Alınır?

Yurt dışı telefon kaydı ne kadar?

Geçtiğimiz yıllarda yurtdışından Türkiye’ye götürülen cep telefonlarında “IMEI Kayıt Bedeli” bir çok kez zamlanmıştı. Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. 1 Ocak 2021 tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin lirayı aştı.

Yurt dışı kayıtlı telefon kapanır mı?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

IMEI kaydı kaç TL?

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.

Kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI ne zaman kapanır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Yurt dışı telefon nasıl kaydedilir?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

Kayıt dışı kapanan telefon tekrar açılır mı?

IMEI numarası kopyalandığı için kullanıma kapatılan telefonlar yeniden görüşmeye açılabilecek. Klonlanan cihaz sayısını tam olarak belirleyebilmenin mümkün olmadığını belirten Acarer, “MCKS aracılığıyla tespit edilen ve bir telefon numarasıyla eşleştirilen klon cihaz sayısı, 2013’te yaklaşık 35 bindir” dedi.

IMEI kaydı kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.

You might be interested:  FAQ: 11 Yaşındaki Çocuğa Hangi Telefon Alınır?

Yurtdışından kaç telefon getirme hakkı var 2020?

Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye’ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

Iphone pasaport kaydı ne kadar 2021?

1 Ocak 2021 IMEI Kayıt Ücreti Yukarıda da görebileceğiniz gibi 2020 yılında yurt dışından getirilen akıllı telefonlar için kayıt ücreti 1838 TL civarındaydı. Civarındaydı diyorum çünkü bunun ufak bir küsuratı da vardı. 2021 yılında Resmi Gazete üzerinden de yayınlanan yeni rakamlara göre bu fiyat 2006.2 TL oldu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector