Sık sorulan: Yurtdışından Getirilen Telefon Nasıl Kaydedilir 2015?

Yurtdışından gelen telefon kaç günde kapanır 2021?

Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki

Yurt dışı telefon kaydı ne kadar?

Geçtiğimiz yıllarda yurtdışından Türkiye’ye götürülen cep telefonlarında “IMEI Kayıt Bedeli” bir çok kez zamlanmıştı. Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. 1 Ocak 2021 tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin lirayı aştı.

Yurt dışından gelen telefon nasıl kullanılır?

Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (138.50 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

IMEI kaydı kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.

You might be interested:  Soru: Telefon Dökümanları Nasıl Silinir?

Türkiye’de telefon Actirmak kac para 2021?

Hal böyle olunca devlet işe el attı ve 2012 yılında 100 TL olan kayıt ücretini 2021 yılı itibariyle 2006 TL ‘ye çıkardı. Yani güncel 2021 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 2006 TL.

IMEI kaydı kaç TL?

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.

Kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI ne zaman kapanır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Yurt dışı telefon nasıl kaydedilir?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

Yurt dışından gelen telefonlar kaç ay kullanılır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Yurtdışı telefon satılabilir mi?

Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek. Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Kapaklı Telefon Kılıfı Nasıl Yapılır?

Telefon işletme süresi ne kadar?

Pasaporta telefon işletme süresi, yurt dışından Türkiye’ye giriş yapılan tarihten itibaren 120 günü kapsıyor. Ülkeye adım attığınız ve pasaportunuza giriş damgası basıldığı tarihten ileriye doğru 120 gün içerisinde telefon kaydınızı yapmanız gerekiyor.

IMEI kaydı kaç gün içinde yapılmalı?

Ancak Covid-19 nedeniyle yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınması başvuruları, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde yapılacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector