FAQ: Yurtdışından Gelen Telefon Kapandı Nasıl Açılır 2018?

Yurtdışından gelen telefon kapandı nasıl açılır?

Yurt dışından gelen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır:

  1. Yurt dışı telefon kayıt harcı 2.006 TL’yi bankaya veya internet ver dairesinden öde.
  2. E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap.
  3. E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır.

Kayıt dışı kapanan telefon tekrar açılır mı?

IMEI numarası kopyalandığı için kullanıma kapatılan telefonlar yeniden görüşmeye açılabilecek. Klonlanan cihaz sayısını tam olarak belirleyebilmenin mümkün olmadığını belirten Acarer, “MCKS aracılığıyla tespit edilen ve bir telefon numarasıyla eşleştirilen klon cihaz sayısı, 2013’te yaklaşık 35 bindir” dedi.

Yurt dışından gelen telefon ne zaman kapanır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Yurtdışından gelen telefon kaç günde kapanır 2020?

Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Kendi Telefon Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?

E devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e – devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e -işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki

IMEI kaydı kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.

IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?

BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir. Bu da gerekirse iPhone X’iniz olsun arama dahi yapamayacağınız anlamına geliyor.

IMEI ne kadar sürede atılır?

Daha önce 60 gün olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuru süresi, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün olarak değiştirildi. Cihaz 12 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

IMEI kaydı kaç TL?

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.

Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

Yurtdışı telefon satılabilir mi?

Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek. Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Yurtdışından Gelen Telefon Kaydı Ne Kadar?

Telefonun yurt dışı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edilebilir. Kısaca mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya IMEI adı verilmektedir.

Yurt dışı telefon kaydı ne kadar?

Geçtiğimiz yıllarda yurtdışından Türkiye’ye götürülen cep telefonlarında “IMEI Kayıt Bedeli” bir çok kez zamlanmıştı. Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. 1 Ocak 2021 tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin lirayı aştı.

IMEI kaydı yapılan telefon kapanır mı?

5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.

Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2020 ne kadar?

Bu oran, 2020 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak. Yapılan bu artış ile yeni yılda yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2.006 TL’ye yükselecek. Şu anki yurtdışı telefonlardan alınan IMEI kayıt ücreti ise 1.838,7 TL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector