FAQ: Askerde Telefon Ne Zaman Kullanılır?

Askercell acemi birliğinde serbest mi?

İnternet kullanımı, kamerası, müzik, radyo ve film oynatma özellikleri bulunmayan tüm telefonları askerde kullanabilirsiniz. Askerde telefon kullanmak belli koşullara bağlı olarak serbest. Bu Askercell hattınızla birlikte hem usta birliğinde hem de acemi birliğinde telefon kullanmanız mümkün.

Askerde cep telefonu neden yasak?

bir süre sonra cep telefonları yanında olan askerlerin ve rütbeli personelin askeri hizmetlerde aksaklık yaratacagı ve istihbarat anlamında zaafiyete neden olacağı gerekçesiyle bu telefonlar birlik komutanlarınca emirler yayınlanarak toplatıldı ve birliklere getirilmeleri engellendi.

Askerlikte usta birliğinde telefon serbest mi?

Hattınızı kullanırken yalnızca belirlediğiniz bu numaraları arayabiliyor ve mesajlaşabiliyorsunuz. Bu Askercell hattınızla birlikte hem usta birliğinde hem de acemi birliğinde telefon kullanmanız mümkün. ASKERDE TELEFON KULLANMAK YASAK MI? Askerde akıllı telefon kullanmak yasaktır.

Askerde ilk gün nasıl geçer?

İlk gün neler yapıldığını anlatmaya çalışalım. Vatani görevini yapma arzusu ve heyecanıyla memleketten otobüse binilir, sabah erken saatte birliğin bulunduğu şehre gelinir. Genellikle güzel bir yemek yenilip birliğe gidilir. Zaten yanımızda bulundurduğumuz bir takım belgeler nizamiyede gösterilir.

Askerde Askercell şart mi?

Askere gitmeden önce kendi hattınızı kullanabilirsiniz ancak numaranızı Askercell ‘e taşımak gerekiyor. Askerlere özel GSM hattını kullanabilirsiniz. Bu hat belirli saatler içinde iletişime açılıyor ve belirlenen saatlerde de iletişime kapatılıyor. Yani 08.00 ile 18.00 saatleri arasında hat açık olmuyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Kredi Kartına Taksit Telefon Nasıl Yapılır?

Askercell mesaj atılır mı?

​ Askercell ücretsiz bir servistir fakat Askercell servis aboneliği ücretsiz sesli görüşme, SMS veya veri kullanım hakkı sağlamaz.

Subaylara telefon yasak mı?

Erbaş ve erlerin kışlada kullanacakları telefonların “akıllı telefon ” olmasına da izin verilmeyecek. Çalışma kapsamında askerlere telefonlarını şarj etmeleri konusunda da kolaylık sağlanacak. Erbaş ve erler bunun için yatakhanelerdeki prizleri kullanabilecek. Askerler özel hazırlanacak sim kartlarını kendileri alacak.

Askerde neler yasak?

Elektronik eşyalar: Kışlada elektrikli ve elektronik eşyaların kullanımı yasaktır. Elektrikle çalışançay ve kahve makinesi gibi eşyaları sokmak ceza alınmasına neden olur. Fotoğraf makinesi, kamera,ses kayıt cihazı ve radyo gibi eşyalar da güvenlik açığı oluşturacağı için yasaktır.

Her isteyen askerde kalabilir mi?

Asker olmak isteyen ancak bunu başaramamış insanlar için ikinci bir şans ise askere gittikten sonra kalıcı olmaktır. Askere gittikten sonra belirli şartlara uyuyorsanız kesinlikle kalıcı olabiliyorsunuz. Askeri personel ihtiyacının artması ile birlikte uzman erbaş ya da yedek subayken askerde kalmak mümkün olabiliyor.

Kamerasız akıllı telefon var mı?

Agresif fiyat politikasıyla tanınan Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE ilginç bir hamleye imza attı. ZTE’nin yeni telefonu S3003 geçtiğimiz gün Çin sertifikasyon kurumu TENAA’da su yüzüne çıktı. ZTE S3003’ü diğer akıllı telefonlardan farklı kılan özelliği ise ön veya arka yüzünde kameraya sahip olmaması.

Usta birliği kaç gün?

Gün bazında ele alındığı zaman ise er ve erbaşlar için 180 günlük bir süreç ön plana çıkıyor. Yedek astsubay ve yedek Subaylar için ise 360 günlük bir askerlik süresi bulunmaktadır.

Askere giderken yanıma ne almalıyım?

Askere giderken alınması gerekenler malzemelerin listesi;

  • İç Çamaşırı (Haki Renkli)
  • Açık Mavi Renkli Yastık Kılıfı
  • Siyah Terlik.
  • Mavi renkli havlu.
  • Banyo Çantası
  • Traş Bıçağı
  • Traş Köpüğü
  • Traş Kolonyası
You might be interested:  FAQ: 0232 Telefon Kodu Nereye Ait?

Acemi birliğinde kaçta kalkılır?

Acemi birliğinde 05:30’da veya en geç 06:00’da kalkılır Eğitim ise 08:00 civarı veya 09:00 civarı başlar

Askerde sigara içmek serbest mi?

8. Askerde sigara içmek yasak mı? Kışla içerisinde sigara içilmesi yasak değildir.

2020 askerlik yerleri neye göre belirlenir?

Her nüfus kütüğüne karşılık bir şehir belirlendiği söylenmektedir. Peki gerçekten de her asker adayının nüfusa bağlı olduğu şehre yani kütüğe göre mi sevk yeri belirleniyor? TSK, bilgisayar üzerinden “random” sıradan yani rastgele olarak sınıf, tertibat ve askerlik bölgesini belirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector